Nőiesség

Olyan sokan és sokféleképpen elmondták már, hogy milyen a nőiesség, milyen az igazi nő.

Hogyan válik valaki igazi nővé? Mire vágyik a férfi? Hogyan teljesedik ki a Nő?

Költők sora regélt erről már évezredek óta.

Bár ide írhatnám mindet.

Csak ülnék itt csendben, írnék rendületlenül, hitet téve saját létezésem mellett, a nőiességem mellett, a szerelmem mellett, az anyaságom mellett.

Milyen a nőiesség visszaemlékezve hamvas ’20-as éveimre visszaemlékezve? Milyen jó lenne visszamenni az időben, leültetni azt a fiatal magamat, kezét gyengéden a kezembe venni, és mesélni és mesélni, ahogy most a lányomnak teszem, hogy elmesélhessem neki, mennyire fontos értenie, hogy a nőiessége nyíló, ragyogó virág, és olyan értékeket és kincseket rejt, amiket még fel sem fedezhetett igazán. Bárcsak elmondhatnám neki, hogy minden férfi annyira férfi, amennyire a mellette lévő nő Nő. Csak néznék önmagam szemébe, halkan súgnám a titkokat, a női titkokat, a nőiesség ajándékát, a mélyben rejlő ősi erőt, a tisztaságot, a lágyságot és finomságot.

A befogadó nőiességet.

„A lebegő világ művészei vagyunk”

Egy gésa emlékiratai

De időgép nem létezik, ezért én nők sokaságának mesélem el csendben, rátok bízva, hogy meghallgattok-e, és elfogadjátok-e szavaimat.

Nem fogja meghallani mindenki.

És nem fogja elfogadni mindenki.

De ez nem számít, mert az elmúlt éveim útját megkötött házasságok és megszületett babák jelzik, és valahányszor egy babát a kezembe adnak ringatni, akinek az anyukáját az Életkörön vezettem át, számomra minden fáradtságos pillanat, minden semmibe hullott szó értékessé válik.

Életet hozunk a világra.

Mi vagyunk a világ íze, öröme és illata, és ahogy ehhez visszatalálunk, megkapjuk ennek jutalmát is, egy kiteljesedett életet, választásunk szerint egy férfi mellett, vagy éppen egyedül, ha így döntünk.

Mert a lényeg nem az, hogy mindenki férjhez menjen, vagy hogy mindenki szüljön gyereket.

A lényeg az, hogy dönthess az életed felől.

Hogy dönthess, szabad akaratból, hogy hogyan szeretnél élni.

Hogy ne a sérülés, trauma, transzgenerációs törés, vagy éppen előző életekből hozott miazma döntsön helyetted.

A lényeg az, hogy szabad legyél kiteljesedett nőként, választva a csodát, önmagad szépségét, önmagad felfedezését.

Ha van kedved olvasgatni a nőiességről, a nőiesség kinyílásáról, a nőies nőről, arról, hogy hogyan kezdődik egy párkapcsolat, akkor ITT TALÁLOD az összes írást (kattints a pirosra)

A Facebook közösségünket ITT találod meg (kattints)