Elengedés

posted in: Olvasószoba | 0

Vajon hányszor hallottad már azt a baráti jótanácsot, hogy engedd el. És hányszor volt bátorságod visszakérdezni: hogyan kell?

Hogyan kell elengedni? Ha ez nem egy pohár, ami kiejtek a kezemből, és az megadva magát a gravitációnak zuhan a föld felé, akkor mégis hogyan engedjem el?

Ezt az egyébként nagyon népszerű „new age” mondatot az internet népe indította útjára valamilyen buddhista megfontolásból. Maga a gondolat onnan ered, hogy a buddhizmus egyik alaptétele a nem-birtoklás, amit hosszú évek alatt, kitartó meditációs munkával lehet elérni. Mármint azt a belső nyugalmat, amivel valahogy jobban ellenállunk az élet viharainak.

Az „engedd el” azért sántít, mert ez nem egy tárgy, hanem egy negatív érzés, legyen az harag vagy fájdalom vagy csalódás.

A szív, amit érez, az a veszteség.

Elvesztettünk szerelmet, barátságot, hitet a jövőben, bizalmat vagy éppen állást.

Sokszor elveszett a közös jövő és egy értékes emberi kapcsolat, és ki tudja még mi minden más.

A legjobban a szeretett személy elvesztése fáj, annak a tudása, hogy valamiért többé nem ölelhetem át őt…

Anyaként, asszonyként, nőként együtt érzek veled.

Hidd el, amin most átmész, sok ezer nőnek jutott sorsául, erről szólnak a balladák, és ez a sok ezer nő mind együtt érez veled és képzeletben fogd meg a kezünket.

Veled vagyunk.

Akkor hogyan engedjem el?

Amin most átmész egy olyan folyamat, amiben megérlelődsz, és igen, el fogod majd engedni.

Azonban fontos azt értenünk, hogy az elengedés nem más, mint annak a felismerése, hogy ami korábban fájdalmat okozott, az már csak egy csendes emlék a szívünkben, és éreznünk kell, hogy becsukódott ott egy ajtó. Az, aki a múltat őrzi, valójában folyamatosan nyitva hagy egy ajtót, és ezt az ajtót figyeli. Amíg a tekintetünk a múlton időzik, addig nem látjuk ki vagy mi áll körülöttünk, és várja, hogy vajon képesek vagyunk-e felemelni a tekintetünket, és látni a MOSTOT. 

És ezzel együtt igen, minden tanító, gyógyító és segítő átélte már az elengedés nehézségeit. Mi is, mindannyian hétköznapi emberek vagyunk. Többségünket pontosan ugyanezek a folyamatok vittek el a Grál kereséséhez, annak a kereséséhez, hogy több kell legyen az élet, mint szenvedés, és kell legyen valóság a fizikai világon túl.

És azon az úton, amit bejártunk, válaszokat találtunk. Az elengedés a békéhez vezető út. Az elengedés az ajándéka annak, amikor feldolgozzuk azt, ami a mélyben rejlik, ajtót nyitunk lélekre, transzgenerációs elakadásra, akár előző életre is, hogy megtaláljuk a gyökereket, és kifordítsuk a világunkat a sarkaiból. Az elengedéshez változás kell, vágy és akarat, hogy szembenézzek önnön mélységeimmel, és megértsem, mit hoztam életeken át, anyáim és apáim vonalán, mit hoztam élettapasztalokban.

És ugyanennyire fontos, hogy megértsem, mit nem tanultam meg, mit nem tanítottak meg nekem otthon a családban, mert bármennyire is szerettek, ők sem tudták. Megváltozott a világ. Talán te is régóta keresed a léted célját itt a Földön. De mi van, ha a léted célja, hogy boldog legyél? Hogy általad egy jobb világ legyen? Milyen lenne a világ, ha boldog nők és boldog anyák tanítanák fiaikat és lányaikat, és azok lennének szerelmesek? Milyen lenne a világunk, ha az elengedés valóban megtörténne, és lelkünk árnyékait nem cipelnénk tovább?

Hiszem, hogy az elengedéshez szembe kell néznünk Árnyékokkal, bizonyosságot és hitet kell találnunk önmagunkkal, és időben becsuknunk magunk mögött ajtókat, amiket már nem kéne nyitva hagynunk.

Ha szeretnél többet tudni a párkapcsolatok létrejöttéről, és a boldog párkapcsolat működtetéséről, várlak szeretettel, az Életkör csoportban

Vajon szereted annyira magadat, hogy új kapukat nyiss? Vajon szereted magadat annyira, hogy önmagadba tekints, rálátva miért társad még a szomorúság, a vágyakozás, a viszonzatlanság? Anyaként a legnagyobb szeretettel kérdem, tényleg ez a legjobb, amit önmagadnak adhatsz? Amikor azt mondják, hogy engedd el, akkor azt is elmondják, hogyan? Segítenek neked tovább lépni, feloldani ami feloldhatatlannak látszik? Én hiszek Benned. Hiszem, hogy képes vagy Önmagadra ébredni, ráeszmélni, hogy milyen csoda itt a létezésed, hogy látod, hogy egyedi vagy és megismételhetetlen. Én hiszek Benned és abban, hogy ez egy jobb világ lehet, hogy az elengedés a fájdalmak feloldása, és lehetünk boldogok.

Velem tartasz?

A színek és szimbólumok nyelvén tanítok, az Életkörön keresztül tanítok, és néha az asztrológia nyelvén tanítok, mert a női bölcsesség sok mindent magában rejt, és a lényeg a tartalom, az amit át tudok adni, annak a tudása, hogy hogyan gyógyítsd meg az életedben a női-férfi energiákat, hogyan válj kiteljesedett Nővé vagy Férfivá.

Várlak szeretettel!

Baksáné Bábity Viktória

Bábity Viki

Ha úgy érzed, hasznos volt ez az írás, és másoknak is segít, köszönöm, ha megosztod!

Kövess minket a facebbok-on, hogy minél több jó írás eljusson hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük