Erős nő, gyenge férfi

posted in: Olvasószoba | 0

A férfiak félnek az erős nőktől. Istenem, hogy az évek alatt hányszor olvastam ezt a mondatot. Mindig, mindig nők tollából származott. Egy spirituális központot vezetek, éltem egyedül, majd éltem egyedülálló anyaként, most feleségként, és nem érzem magamat törékeny virágszálnak. Vajon létezik olyan, hogy túl erős nő? Vajon fél a férfi a nő erejétől?

Mivel éppen itt ül mellettem a férjem, aki túl van a reggeli favágáson, vajon ő mit gondol erről?

Nagyon cuki válaszokat kaptam:

„Ezt ki mondja? Az erős nők? Ki az erős nő? Aki kondizik? … Azokra gondolsz akik talpraesettek és határozottak? Hát akik túl talpraesettek és túl határozottak azok mellett a férfi gondban lesz, hogy éli meg a saját férfiasságát? Mit fog ott CSINÁLNI?”

Amúgy egy kissé zavarban volt, lévén a neje talpraesett és határozott. De bármilyen talpraesett és határozott vagyok is bizonyos helyzetekben, nem fogok kimenni fát vágni, simán eltévedek egy plázában és nem szeretnék bútort összeszerelni. És szeretek beállni a háta mögé, amikor valaki balhézik, és tudom, hogy ő meg tud védeni. Inkább leülök mesét olvasni a muciknak.

És lefordítanám női nyelvre, amit az Emberem mondott.

Nem félnek. Csak nem értik, miért jó a nőnek, ha elveszíti a nőiességét?

Kinek jó?

A női erő nagyon fontos és szükséges, aki szült már gyereket, tudja, hogy mekkora erő kell a vajúdáshoz és világrahozatalhoz. Sőt a kenyérgyúráshoz és ahhoz is, hogy egy beteg gyerek mellett virrasszunk éjszaka.

Amit szeretnék neked megmutatni, hogy amit te erőnek vélsz, az valójában férfias viselkedés. Sokszor valójában észre se vesszük, ha elveszítjük azt a női finomságot, ami a nőt Nővé teszi. Ez sokszor láthatatlan, adott egy szép vonzó nő, gyönyörű mosollyal, és amíg csendben mosolyog, varázslatos és csodás. Azonban ha fiúsnak nevelték (esetleg fiúnak várták), ha “fiúsították”, akkor a metakommunikációja férfias lesz. És ez leginkább akkor jön elő, amikor férfitársaságban van.

Csak képzeld el, hogy egy helyes pasi elhív randira. Talán még a másodikra is. Atán elkezd visszakozni. egyre ritkábban keres, nincs következő randi. Valami hiányzik a képletből…

A Férfi princípium

erő

birtoklás

cselekvés

A Női princípium:

lágyság

befogadás

intuíció & bölcsesség

Orion & Angelica jeleníti meg a legszebben ezt a harmóniát és különbözőséget.

Orion a vadász, Angelica az esthajnalcsillag, tehát Vénusz.

Gyenge férfi

A gyenge férfi valójában nem gyenge, csak soha nem tapasztalta meg az erejét, tehát kislisszol a feladatok elől. Ezért választ olyat, aki helyette megcsinálja. Ez nem erő kérdése, hanem elcsúszott férfi-női szerep. A kérdés az, hogy ha nőként úgy nőttél fel, és arra tanított az élet, hogy állj helyt nőként ÉS férfiként is, tudsz-e hátralépni egy lépést, visszább venni, csendesebben, lassabban, nyugodtabban, és kérni?  Tudod-e Kérni a A FÉRFIT, hogy vegye át a vállára ami neked már sok. A vénuszi nő nem nem tud megcsinálni feladatokat, hanem nem ez a dolga.

Dolga az, hogy JÓL LEGYEN, hogy olyan dolgoknak adja az idejét, ami őt és a világot, a Hold minőséget táplálja. Azért, hogy a végén mindenki, a nő, a férfi, a gyermek jól legyen. A Hold képes bevilágítani az utat, reményt adni a sötétségben, és teljességében figyelmet kérni, mert ő valóban fontos.

Sokat tudnék erről írni, lassan 20 éve ezt kutatom, keresem, tanulom és tanítom. És élem. Otthon, mindennap, szeretetben és szerelemben.

Ha szeretnél te is végigmenni az úton, és megérkezni egy boldog, elkötelezett párkapcsolatba, tarts velem, formáld magadban át a benned rejlő lehetőségeket.

Ha szeretnél többet tudni arról, hogyan jön létre és hogyan működik a boldog párkapcsolat, várlak szeretettel az Életkör csoportban

A Tarot 11. lapja az Erő. A kártyán egy fiatal nő látható, aki egy oroszlán hátán lovagol. Hajában virágfüzér, néha egy kalap a végtelen jelével, kezét az oroszlán fején nyugtatja. Semmilyen eszköz nincs nála, amivel megzabolázná a vadat. Ő tud valamit, amit elfelejtettünk, ősi asszonyok tudását, női bölcsességet, az erő valódi ismeretét és használatát. Valami csodát, ami csendben és nyugalomban működik igazán. Mindig is a nők, az asszonyok irányították a világot. És sokan sokat tettek azért, hogy ezt elfelejtsük. De egyre többen emlékeznek, érzik a sejtjeikben, megjelenik az álmaikban, mintha suttogás lenne a fák lombjai közzött, vagy csak a szívedben. Mintha valahonnan mélyről benned, a szívedből szólnának az ős-anyák, hívnak magukhoz, hogy ébredjen benned a női bölcsesség. Hallod őket?

A színek és szimbólumok nyelvén tanítok, az Életkörön keresztül tanítok, és néha az asztrológia nyelvén tanítok, mert a női bölcsesség sok mindent magában rejt, és a lényeg a tartalom, az amit át tudok adni, annak a tudása, hogy hogyan gyógyítsd meg az életedben a női-férfi energiákat, hogyan válj kiteljesedett Nővé vagy Férfivá.

Várlak szeretettel!

Baksáné Bábity Viktória

Bábity Viki

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük