Hogyan látja a férfi a világot és azon belül a nőket

posted in: Olvasószoba | 0

Hogyan látja a férfi a világot? A Férfi világa minden nő számára felfedezetlen terület. Szeretjük azt hinni, hogy tudjuk, mi van a fejében. És ha te boldog párkapcsolatban élsz, akkor ez így is van. És ha nem, akkor itt az ideje ebben mélyebbre látni 🙂

Ahhoz, hogy értsük az ő világát, először is fogadjuk el, hogy a fiú még nem Férfi.


És ez csak részben rajtuk múlik. Létezik valami, amit úgy hívunk, kollektív tudatalatti, ebben minden fontos esemény, szokás, sőt hitrendszer rögzült az elmúlt 17 ezer évből. Mintha lenne egy közös információs tér, amiből mindannyian merítünk. És ebben a kollektív tudatalattiban az van, hogy a Férfiak világába az a fiú lép, aki kiállja a férfiasság próbáját, az ereje és kitartása megmérettetik, és ezt egy nála idősebb, aki már Méltó Férfi, aki egy család, vagy klán vezetője, aki archetipikusan Király, elismeri. És onnantól a fiú átlép egy másfajta létezésbe, ahol megkaphatja a fele királyságot meg a királylányt.

Régen a beavatás harc volt, katonaság, ma már kifejezetten nehéz beavatási szertartást vagy erőpróbát találni. Kellett, hogy az ereje megpróbáltassék, hogy kiderüljön, van benne akarat, kitartás és biztonságot tud adni a közösségnek.

Akinél ez hiányzik, , arra, amit most leírok, nem lesz igaz, mert még nem férfi.

Igazi férfi

Mi kell tudni egy igazi férfiról?

-Van nekünk egy civilizációnk, kb 17-20 000 éves. Ez a civilizáció kezdetben (nagyon sokáig matriarchátus volt, majd a földművelés elterjedésével megjelent a patriarchátus. Ez a váltás a kollektív tudatalattiban és a férfiak világában nagyon fontos, ugyanis a földműveléshez földterület kell, azt meg is kell tudni tartani, és ehhez a férfienergia, harciasság és vetélkedés a férfiakat egymással szembeállította. 

Tehát a férfiak a földterület megvédéséért egymás ellen fordították az energiájukat, a harciasság és a vetélkedés már a földért, a birtokviszonyért folyt, és mindazon dolgokért sőt személyekért, akik és amik ezen a földterületen éltek.

Minél nagyobb volt ez a terület, annál több élelmet és javat lehetett belőle kinyerni, tehát megnőtt az esély a túlélésre, és arra, hogy több élelem és biztonság jusson a gyereknek és asszonynak.

Mivel a megművelhető földterületek száma véges, fel kellett ismerniük, hogy kik lesznek azok, akikkel összefognak és szövetséget hoznak létre, és velük is egyfajta hierarchia alapú lett a kapcsolat, és kellett annak a tudata, hogy ki lesz az, aki ellen összefognak, hogy a földterületeket megvédjék.

Ebből született a háború, de még valami más is, a dominancia.

A férfiak világa dominancia alapú

Férfiként az a nagy kérdés számukra, hogy hol helyezkednek el abban a képzeletbeli rangsorban, ami az egymás közötti viszonyukat rendezi. Értem, hogy szerinted ez régen volt, és már mindegy, de ez a civilizációnk működésén nem változtat. Mármint a vélemény. AMI VAN, az a súly a nagy közös tudaton, ami a férfit férfiassá a nőt meg nőiessé teszi.

Nap férfi

Képzelj el egy naprendszert, a közepén egyetlen Nap. A naprendszer közepén egyedül létezni elég magányos elfoglaltság. Nem kapcsolódva senkihez és semmihez, viszont létrehozva egy erőteret, a gravitációs teret. Nagy energiabefektetést igényel. Figyelmet. Akaratot. Az erőtér fenntartását.

Ezért lehet az az érzésünk, hogy a szeretett férfi nem figyel ránk.

Ebben a gravitációs térben van minden, amiért ő felelősséget vállal, amire vigyáz, amiért elköteleződik.

Amit a tenyerén hordoz.

Ez megjelenhet úgy, mintha birtokolna, de valójában ami történik, ami a lényeg, az a FELELŐSSÉGVÁLLALÁS.

Ezt a mintát leginkább az édesapánktól vehetjük át, ha már ő sem tudott biztonságot, férfierőt adni a családjának, akkor ún. „apaseb” jön létre.

Párkapcsolat, azaz „pár-kapcsolat”

Akár a kapcsolatba lépés, akár a már meglévő kapcsolat megtartása, akár a visszaszerzés a cél, csak akkor működik, ha értjük, mi működteti. Ha ismerjük azt, akivel együtt élünk, vagy akivel szeretnénk együtt élni. Ez egy csapatjáték, ahol fontos ismerni a közös játékszabályokat.

Nagy feladat, látni a Férfi szemével, mert ők nehezen mutatják ki az érzéseiket, nem találják a megfelelő szavakat, ezért ha bennünk nőkben az amazon energia helyett a szeretetteli Hold minőség ébred, az egy olyan érési folyamat, ami által képesek leszünk boldog párkapcsolatban élni. Ez ritkán jön automatikusan, már generációk óta kiveszőben az a tudás, amit a nagymamák, nagynénik, keresztanyák tanítottak, hogy szépen, szelíden simogatva többet érünk el, mint harc által.

Ha szeretnél többet tudni arról, hogyan jön létre és hogyan működik a boldog párkapcsolat, várlak szeretettel az Életkör csoportban

A színek és szimbólumok nyelvén tanítok, az Életkörön keresztül tanítok, és néha az asztrológia nyelvén tanítok, mert a női bölcsesség sok mindent magában rejt, és a lényeg a tartalom, az amit át tudok adni, annak a tudása, hogy hogyan gyógyítsd meg az életedben a női-férfi energiákat, hogyan válj kiteljesedett Nővé vagy Férfivá.

Várlak szeretettel!

Baksáné Bábity Viktória

Bábity Viki

Ha úgy érzed, hasznos volt ez az írás, és másoknak is segít, köszönöm, ha megosztod!

Kövess minket a facebook-on, hogy minél több jó írás eljusson hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük