013. St. Germain, az alkimista mágus, a transzformáció mestere

12 500 Ft

St. Germain talán a legismertebb alkimista aki valaha élt.

Születéséről vajmi keveset tudunk, a halál 1784. február 27-én érte Kassel várában. Az egyetlen, ami bizonyos a személyével kapcsolatban, hogy élő történelmi személy volt, a 18. század egyik leghíresebb kalandora, alkimista, herbalista, kémikus, diplomata, feltaláló, költő, zeneszerző, festő, orvos, látnok. Ő maga is szerette homályban tartani a nemesi körökben a pletykákat, saját származásával kapcsolatban is összezavarva a történetírókat, de a legvalószínűbb, hogy St. Germain gróf magyar volt, II. Rákóczi Ferenc első házasságából származó fiaként, születési nevén: 

Rákóczi Lipót Lajos György József Antal

Majd származása és a tehetsége európai királyi udvarokba vitte.

Történelmi tény, hogy szabadkőműves és a Rózsakeresztes Rend beavatottja volt, a Máltai Lovagrend tagja, korának legnagyobb orientális adaptusa. Bár rendkívül gazdag volt, és önmagára igényes, szerényen élt, húst nem fogyasztott, és a keleti meditációs technikákat gyakorolta, az alkímia gyakorlása mellett.

Voltaire így írt róla 1760-ban: “aki mindent tud és soha nem hal meg”

Leírás

A St. Germain kvintesszencia legnagyobb ajándéka a transzformáció.

Mi is valójában a transzformáció? 

Az Élet Felfelé Ívelő Spiráljában valójában nem létezik stagnálás. Minden vagy visszafejlődik, vagy előrefejlődik, dinamikus áramlásban, tehát a változás nem elkerülhető. Nem létezik mozdulatlanság, csak a változatlanság illúziója. Valójában a látszólagos mozdulatlanságban is áramlik körülöttünk az Élet, események egymásutánisága viszi el a figyelmünket, és ha más nem is, de az életkorunk halad előre, tehát mi magunk változunk, megyünk előre életünk folyamában. 

Amire befolyásunk van, az a változás milyensége, hogy képesek vagyunk-e megújulni, tudatosan tenni azért, hogy a Felfelé Ívelő Spirálon lépkedjünk lelkünk ritmusára.

St Germain kvintesszencia abban segít, hogy ez a folyamat könnyebb legyen. Hogy a lelkünk tudjon egy egészséges távolságot tartani, amivel rátekinthetünk a folyamatra, mintegy magasabb nézőpontból látva a dolgokat.

És segít, hogy az elménk egy kis spirituális humort találjon ebben a transzformációban, és egy kis könnyedség költözzön a mindennapokba.

Katalizátorként működik, a negatív energiákat átalakítja pozitívvá, így támogatva bennünket abban, hogy a félelmeink távolodjanak tőlünk. A változás lehet pusztító vagy építő, aszerint hogy mennyi fényt és szeretet viszünk életünk színpadára.

Ez a kvintesszencia abban is támogat minket, hogy életünk szerepeit és feladatait könnyedebben képviseljük, hogy nagyobb egyensúlyt találjunk a különböző “színpadok” között.

A lila sugár mestereként támogatja a gyógyulási folyamatokat, és érzelmileg közelebb hoz embertársainkhoz.

 

Kedves Látogató!

Ha érdekelnek a workshopok és programok, esetleg szeretnél tanulni az esszenciákról, kérlek, kattints IDE.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„013. St. Germain, az alkimista mágus, a transzformáció mestere” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük